2n d’ESO - Sortida LLull- Arxiduc - 19 desembre

17/12/2019

2n d'ESO - Sortida LLull- Arxiduc - 19 desembre


Benvolgudes famílies,

Us informam que dijous 19 de desembre (si les condicions meteorològiques són favorables) realitzarem una sortida a Valldemossa amb l’alumnat de 2n d’ESO des de les 09.00 a les 16.30 hores.

Al voltant de les ermites velles de Valldemossa, i molt a prop de Miramar, entre el cel i la terra, hi trobam un espai tocat per la mirada contemplativa de dos personatges emblemàtics per a la nostra història i cultura: el beat Ramon Llull (1232-1316) i l’Arxiduc Lluís Salvador (1847-1915).

És un territori on la visió s’eleva per damunt de l’espès alzinar i es perd per l’horitzó de la mar, un espai on hi arrelà també l’espiritualitat eremítica, de vida dura i austera; un indret on es fonen, en la immensitat del temps i com a una sola, les ànimes de dues persones que el compartiren, però amb sis segles de diferència.

La ruta s’inicia a Ca Madò Pilla, hostatgeria que fundà l’Arxiduc sobre les antigues cases de Ca na Matgina. D’aquí, pel camí del Bosc, s’arriba a l’ermita de la Trinitat i les ermites velles, del segle XVI. Molt a prop hi trobam la capella del Puig del Verger, el mirador dels Tudons de l’Arxiduc i també la cova del Beat Ramon Llull.

L’itinerari, no massa llarg i amb poc desnivell, discorre per un paratge de gran bellesa i d’una enorme riquesa natural. A més, ens permet aprofundir en la vida i en l’obra d’aquests dos grans personatges de la nostra història, mentre recorrem pausadament aquest espai natural del vessant marítim de la serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la UNESCO, entre Valldemossa i Deià, curull d’històries i de llegendes.

L’alumnat del menjador tendrà el pícnic de l’escola (hauran de dur la carmanyola i bidó o cantimplora de casa ) , la resta haurà de dur berenar, dinar i aigua. Seguint amb el nostre compromís amb el Medi ambient, any rere any duim a terme accions i propostes que facin una societat més sostenible, basada en el respecte a la natura, a la societat i a la vida en general.

Els darrers anys un dels nostres objectius és contribuir a la reducció i/o eliminació del plàstic del nostre centre.

Recordau que convé que l’alumnat vengui amb roba còmoda i d’abric, a més a més de sabates esportives.

Rebeu una cordial salutació

Equip Aula Balear

Darreres notícies


© Aula Balear | web fet amb SPIP, programari lliure distribuït sota llicència GPL | Legal

ERASMUS+ APIMA Som cooperativa! Tr@ms MIT ODS