Comunicat de les Cooperatives d’ensenyament sobre la vaga d’ensenyament convocada per dia 16 de setembre de 2013

15/09/2013 Informació general, Món cooperatiu

Comunicat de les Cooperatives d'ensenyament sobre la vaga d'ensenyament convocada per dia 16 de setembre de 2013


Reunida l’assemblea de la sectorial de forma extraordinària el passat dia 11 de setembre es va acordar fer públic tota la comunitat escolar en particular i, a tota la societat civil de les Illes Balears el següent:

  1. Manifestam el nostre absolut desacord amb les mesures preses pel Govern de les Illes Balears, en relació a la publicació del Decret Llei sobre el Tractament Integral de Llengües el passat divendres dia 6 de setembre al Consell de govern, hores després que el Tribunal Superior de Justícia hagués resolt la suspensió cautelar del TIL publicat el dia 20 d’abril al BOIB. Consideram que la Conselleria d’Educació , Cultura i Universitats amb aquesta actuació, dóna l’esquena al tant necessari consens i diàleg entre l’Administració i la comunitat educativa i al mateix temps, la preocupació democràtica d’un possible enfrontament entre el poder executiu i el judicial, tan importants dins un Estat de Dret.
  1. Declaram, un cop més, que els trets d’identitat de les cooperatives d’ensenyament s’encaminen a potenciar un ensenyament de qualitat; defensen el català com a llengua d’aprenentatge, l’escola inclusiva i manifesten la importància de l’aprenentatge de llengües estrangeres, ja des de fa molts d’anys. Els resultats contrastats dels nostres centres ens reafirmen encara més amb els nostres trets d’identitat i la idoneïtat dels nostres projectes educatius i lingüístics.
  1. Donam suport a les actuals reivindicacions dels diferents col•lectius: docents, famílies , sindicats i les de la societat civil . Tots ells, lluiten per la consolidació d’un sistema educatiu de qualitat, basat en el consens i en el diàleg. Per això s’hi han de dedicar els mitjans adequats i necessaris.
  1. El nostre tarannà democràtic respecta el dret a vaga i el dret al treball dels nostres socis i treballadors. El diàleg i la democràcia són eixos vertebradors de les nostres empreses, i ens acompanyen en el dia a dia, perquè entenem que és la millor forma de solucionar qualsevol conflicte.
  1. Mostram la nostra preocupació a tota la societat civil, per la situació que es produirà, si la Conselleria no canvia d’actitud evitant la vaga , ja que els alumnes i les famílies seran els grans perjudicats.

I davant la crítica situació que estam vivint aquests darrers temps,

Sol·licitam a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats que convoqui una mesa de diàleg sense cap tipus de punt innegociable a priori. Si com diuen el Govern i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, tot el que fa és per una millora de l’ensenyament i una reducció de fracàs escolar, estan obligats a escoltar els docents i a fer-ho immediatament, perquè dilluns dia 16 de setembre el curs comenci amb normalitat.

Signat per l’assemblea de la Sectorial de la UCTAIB i en la seva representació

Enric Pozo Mas. (667734634) President de la Sectorial d’Ensenyament

PDF - 106.8 kB
Comunicat de les Cooperatives d’ensenyament sobre la vaga d’ensenyament convocada per dia 16 de setembre de 2013

Darreres notícies


© Aula Balear | web fet amb SPIP, programari lliure distribuït sota llicència GPL | Legal

ERASMUS+ APIMA Som cooperativa! Tr@ms MIT ODS