Cursa contra la fam, dia 9 de juny

08/06/2017 Activitats

Cursa contra la fam, dia 9 de juny


Una altra edició de la Cursa Contra la Fam.

Amb la d’enguany ja són tres les vegades que l’escola es posa a córrer de la mà d’Acción Contra el Hambre. Enguany, dia 9 de juny a l’Aula Balear participarem també a la 20a edició de LA CURSA CONTRA LA FAM, no es tracta d’una competició sinó que és un dia alegre i festiu en què predomina l’esperit de solidaritat i de cooperació.
Una voluntària d’Acción Contra el Hambre ens va visitar el mes d’abril per fer-nos una jornada de sensibilització i per explicar-nos que enguany la major part dels fons que aconseguim recaptar a través de la cursa es destinaran a projectes de prevenció, detecció i tractament de la desnutrició infantil a la zona del Sahel africà a països com Senegal, Mauritània, Mali, Sudan del Sud i especialment Etiòpia.
Com a novetat d’enguany us podem contar que anirem a fer la cursa a les instal·lacions de la Penya Arrabal i però que la organització serà semblant a la dels anys anteriors.

QUÍ PARTICIPA?
Tots els alumnes de primària.

COM PARTICIPEN?
Com els darrers cursos, es faran tres curses:

  • Una pels alumnes de primer i segon que correran durant 4 minuts.
  • Una segona pels de tercer i quart que intentaran córrer durant sis minuts.
  • Una darrera pels de cinquè i sisè que durant 8 minuts provaran de fer el màxim número de voltes possibles.

EL DONATIU
Tots els participants a la cursa poden fer un donatiu de manera voluntària i d’aquesta manera fer que la recaptació que aconseguim sigui més gran. Enguany, des del centre hem decidit organitzar aquests donatius de manera diferent en funció del curs dels infants:

  • Alumnes de primer, segon i tercer de primària (primer cicle): Cada alumne que ho consideri oportú recaptarà, amb l’ajuda de la seva família i coneguts, un donatiu que entregarà a la seva tutora entre el 12 i el 16 de juny dins el sobre que s’adjunta al fulletó informatiu que se’ls ha repartit. En aquest cas els patrocinadors de la cursa de l’infant no li fan una promesa per volta per tal de no confondre’l i que els sigui més senzilla la participació.
  • Alumnes de quart, cinquè i sisè de primària (segon cicle): Cada alumne, durant la setmana anterior a la cursa, es dedica a cercar patrocinadors que es comprometin amb ell a donar-li una quantitat per volta completada el dia de la cursa (tal i com explica el fulletó informatiu que se’ls ha entregat). Una vegada realitzada la cursa i en funció de les voltes que ha aconseguit recórrer, l’infant calcularà el que li aportarà cada un dels patrocinadors pel seu esforç i s’encarregarà de recollir-ho, agraint-los el suport. Amb el total del donatiu ficat dins el sobre, que podeu retallar, l’alumne es dirigirà a la seva tutora entre els dies 12 i 16 de juny.

La setmana del 19 al 23 de juny, Aula Balear farà un ingrés de tot allò que hagin recaptat els participants a la CURSA CONTRA LA FAM del proper divendres i informarà a tota la comunitat educativa de la quantitat total, de la mateixa manera que ACCIÓN CONTRA EL HAMBRE ens informarà a principi del proper curs a quins projectes s’ha destinat la nostra ajuda.

Moltes gràcies per participar i que aquest no sigui el darrer any, ja que els projectes compartits són aquells que arriben més lluny.

Darreres notícies


© Aula Balear | web fet amb SPIP, programari lliure distribuït sota llicència GPL | Legal

ERASMUS+ APIMA Som cooperativa! Tr@ms MIT ODS