L’experiència de conviure amb 2 alumnes del MIT a l’Aula Balear

29/01/2019

L'experiència de conviure amb 2 alumnes del MIT a l'Aula Balear


N’Alejandro i n’Abdalla són dos joves amb inquietuds dels EUA de 20 anys i amb il·lusions de veure i viure món.

Els alumnes i docents de Secundària i Batxiller de l’escola conviuen amb 2 alumnes del Massachusetts Institute of techonology (MIT). Aquesta és una universitat americana molt coneguda en l’àmbit la recerca i a la investigació, situada a la ciutat de Cambridge, Massachusetts que es dedica sobretot a la tecnologia, ciència i enginyeria, però també a altres temes.

N’Abadalla i n’Alejandro són 2 alumnes que cursen estudis al MIT. Comparteixen durant 20 hores setmanals els seus coneixements i aprenentatges en llengua anglesa. Proposen tasques en les diferents àrees de Tecnologia, Informàtica, Robòtica a l’Etapa de l’ESO i Batxillerat.

Feren alguns estudis en llengua castellana a l’escola i això els permet comunicar-se en els dos idiomes (anglès i castellana) amb tota la resta del personal de l’escola, en especial amb els cuiners i el personal de serveis.

Han explicat al Claustre docent el Sistema Universitari i Educatiu Americà. Han explicat les seves les dinàmiques de grup i estratègies d’aprenentatge. Alguns dels docents de la universitat són premis nobels. No totes les àrees són tècniques també cursen moltes hores d’estudis d’humanitats. Al MIT es fomenta no només l’estudi sinó també el lideratge i la iniciativa, i a més a més els donen empenta i valua per portar endavant altres tipus de disciplines esportives, musicals i de solidaritat. Així són els seus currículums i presentacions, webs individuals amb grans coneixements tècnics farcits de valors i d’humanitat.

Aquesta convivència no és només docent, també és personal. Descobreixen la nostra gastronomia i tradicions, llonganisses, botifarrons i ensaïmades. Han compartit la festa de Sant Antoni i de Sant Sebastià, visites a la Serra de Tramuntana i passejades al costat de la mar.

Demanen molt, tenen molta curiositat, volen conèixer i volen compartir. Són grans persones humanes amb uns coneixements increïbles. Són 2 membres més de la nostra Comunitat Educativa, de la nostra cooperativa Aula Balear.

Darreres notícies


© Aula Balear | web fet amb SPIP, programari lliure distribuït sota llicència GPL | Legal

ERASMUS+ APIMA Som cooperativa! Tr@ms MIT ODS