Projecte de Mediació ACTUALITZAT!!!

23/01/2012 Activitats, Projectes

Projecte de Mediació ACTUALITZAT!!!


“Tot depèn de la perspectiva des d’on miram i veim el que passa al nostre voltant”. Aquesta és una de les moltes coses que ens explicaren a la primera sessió del curs de mediació escolar que férem al nostre centre el passat divendres 2 de desembre, i és un dels primers aspectes que hem de tenir en compte per poder mediar a un conflicte.

PROPERA SESSIÓ: divendres 27 de gener de 16 a 20h.

Aquest curs 2011-2012 farem a l’escola formació sobre la mediació escolar. És un programa ofert des de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar “Convivèxit”, de la Conselleria d’Educació, en el qual un formador ens anirà assessorant i formant durant cinc sessions, al mateix temps que el grup que hi participa farà feina amb l’objectiu de poder crear el curs que ve el servei de mediació escolar. Una de les característiques que pensam que és important és que en aquest projecte, hi participa tota la comunitat escolar: famílies, alumnes, personal no docent i mestres, amb la idea de treballar tots plegats per millorar la convivència al nostre centre. Aquesta implicació de tota la comunitat pensam que és essencial pel bon funcionament de qualsevol idea que es vulgui tirar endavant, i per aquesta més en especial, ja que sinó no tendria sentit.

L’objectiu és poder arribar a crear un servei de mediació, compost per les persones que rebran la formació. Aquest servei actuarà quan, de manera voluntària, els implicats en un conflicte ho demanin, i es farà la mediació per intentar resoldre el problema de la millor manera possible. A més d’aquest servei, per poder treballar de forma més immediata i directa, també volem implantar sistemes de mediació informal als patis.

Amb el desenvolupament d’aquest projecte pretenem seguir amb la idea de la convivència escolar positiva, amb la qual els conflictes es poden convertir en una oportunitat educativa on tots, mediadors i implicats, anem assolint habilitats i adquirint eines per poder resoldre diferents problemes de la millor manera possible. Així, a més de ser una eina de resolució, també és un sistema de prevenció, cosa que ens ajudarà a millorar la convivència escolar, i per què no, també a fora de l’escola.

Us convidam a anar fent el seguiment d’aquest projecte i compartir la il·lusió que hi posam entre tots.

Una Salutació!

JPEG - 19.9 kB
Tot depèn de la perspectiva des d’on miram i veim el que passa al nostre voltant
JPEG - 77.5 kB
Sessió formativa

Darreres notícies


© Aula Balear | web fet amb SPIP, programari lliure distribuït sota llicència GPL | Legal

ERASMUS+ APIMA Som cooperativa! Tr@ms MIT ODS